Αρχική       Ιστορία του Aikido       Παιδικό Aikido       Ορολογία       Πρόγραμμα      Επικοινωνία       Νέα

Παιδικό Aikido

Στο αϊκιντο δεν υπάρχει η έννοια της σύγκρουσης και του ανταγωνισμού, γι’αυτό και δεν υπάρχουν αγώνες. Οποιοδήποτε παιδί μπορεί να εξασκηθεί στο αϊκιντο και τα οφέλη που αποκομίζει είναι τα εξής:

  • Τα παιδιά δεν ενθαρρύνονται να εφαρμόζουν τις τεχνικές που μαθαίνουν έξω από το dojo. Μπουνιές – κλωτσιές και κάθε είδος βίας δεν είναι αποδεχτή. Το παιδί μαθαίνει αυτοάμυνα και τη χρησιμοποιεί από τη στιγμή που κάποιος επιτίθεται.

  • Το αϊκιντο είναι αυτοάμυνα και μάλιστα αποτελεσματική, από την στιγμή που κάποιος μας επιτεθεί, ανεξαρτήτου ηλικίας, ύψους ή βάρους

  • Τα παιδιά μαθαίνουν να ακούν, να συνεργάζονται, να πειθαρχούν και να εκτελούν τις ασκήσεις, ούτος ώστε το παιχνίδι τους να γίνεται παραγωγικό και ήρεμο. Η ομαδικότητα καθώς και η συνεργασία είναι κάτι που προωθούνται.

  • Αϊκιντο και αρμονία (AI 合) είναι κάτι που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τέχνη, το παιδί εναρμονίζεται με το περιβάλλον εύκολα και γρήγορα, αποκτά αυτοπεποίθηση, εκδηλώνει τα συναισθήματα του, διαθέτει καλή ψυχολογία και είναι σε θέση να αντιμετωπίσει όλα τα θέματα που το απασχολούν.

  • Το Aikido βοηθάει στη μάθηση των παιδιών στο σχολείο. Μέσω της προπόνησης, τα παιδιά αναπτύσσουν την αυτοσυγκέντρωση τους, μεγαλώνει η αντιληπτική τους ικανότητα και τους βοηθά να έχουν στόχους.

  • Τέλος τα παιδιά παίζουν και διασκεδάζουν!!!!!!
Γιατί πάνω από όλα το αϊκιντο είναι παιχνίδι και θέλουμε να περνάνε καλά!

links

hellenicaikidopartnership

Iyasaka Aikidoklubb

Aikido Kobayashi dojo

Aikido Igarashi dojo

Hombu dojo


Name:

e-mail:

Newsletter
Copyright 2015 aikidokids. All rights reserved.